Naujovės gimnazijos valgykloje

Šiuos mokslo metus pradėjome diegdami keletą naujovių valgykloje. Ne vienerius metus kirbėjo mintis - organizuoti mokinių maitinimą „švediško stalo“ principu. Suderinę su maitinimą organizuojančios UAB „Gaileta“ savininke Vijoleta Gailiene, šiek tiek pakeitę valgyklos erdves, mokinius nustebinome pasiūlydami galimybę rinktis salotas, kiek ir kokių norisi, pasirinkti garnyrą, jo įsidedant tiek, kiek norisi, o karštą patiekalą pasirinkti iš stende pateiktos pasiūlos. Rinktis gali visi mokiniai nuo paties mažiausio pirmoko iki abituriento. Keletą dienų reikėjo apsiprasti su pasikeitusia tvarka, įvertinti, kiek maisto įsidėti į lėkštę, kad neliktų nesuvalgyto, o patikusių salotų ar garnyro galima įsidėti ir dar kartą.
Kita naujovė - skirta priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams. Dar praėjusią savaitę mažieji, atėję į valgyklą, rasdavo jiems paruoštus garuojančios sriubos dubenėlius, vėliau būdavo išdalijamas karštas patiekalas. Dabar visas maistas gražiuose termoinduose laukia ant stalų, o vaikai gali rinktis, ką pirmiau valgyti - sriubą ar karštą patiekalą. Mažieji drąsiai pasako grupės pedagogėms, padėjėjoms, kiek ir ko įdėti.
Visos šios naujovės džiugina mokinius, jų tėvus ir mus (mokytojus, administraciją), nes kuo toliau, tuo mažiau maisto keliauja į atliekų kibirą, mokiniai mokosi savarankiškumo ir vartojimo kultūros. Vis tik liūdina faktas, kad nedidelė dalis mokinių noriai valgo salotas, kurių kasdien būna ne mažiau kaip keturios rūšys. Dėkojame maitinimo paslaugos teikėjai V. Gailienei, kad išklauso mūsų pageidavimus, operatyviai reaguoja į pastabas ar susitarimus. Dėkojame valgykloje dirbančioms moterims - Rasmutei, Rasai, Vidoms už nuostabius patiekalus, jų įvairovę, malonų bendravimą ir bendradarbiavimą.
padėkoti autoriui













